Saoedi Arabië Flag

De Saoedische Ambassade in Brussel

België Flag

Saoedische Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Saoedische Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Saoedische diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Saoedi Arabië in België.

Adres:

De Saoedische Ambassade in België
Saudi Arabian Embassy in Brussels, Belgium Louiselaan 326 Elsene 1050 Bruxelles Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 649 2044

Faxnummer:

(+32) 2 647 2492

Email:

beemb@mofa.gov.sa

Website:

Ambassadeur:

Faisal Hassan A. Trad

Openingstijden:

09.00 - 15.00

De Ambassade van Saoedi Arabië in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Saoedische belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Saoedische Ambassade in Brussel staat onder leiding van Faisal Hassan A. Trad - Ambassadeur van Saoedi Arabië in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 649 2044 of email beemb@mofa.gov.sa

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Saoedische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Saoedi Arabië in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Saoedische Consulaten in België

Ver verwijderd van de Saoedische Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Saoedische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Saoedische consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Saoedi Arabië in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Saoedische Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Saoedische ambassade.

Reisverzekering voor België en Saoedi Arabië - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Saoedi Arabië. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Saoedi Arabië.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Saoedi Arabië kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Saoedi Arabië in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Saoedi Arabië te bezoeken evenals aan Saoedische burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Saoedische Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Saoedische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Saoedische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Saoedische Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 649 2044 of per email beemb@mofa.gov.sa