Uruguay Flag

De Uruguaanse Ambassade in Brussel

België Flag

Uruguaanse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Uruguaanse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Uruguaanse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Uruguay in België.

Adres:

De Uruguaanse Ambassade in België
Uruguayan Embassy in Brussels, Belgium - F. D. Rooseveltlaan 22 - 1050 Brussels - Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 640 11 69

Faxnummer:

(+32) 2 648 29 09

Email:

urubelgica@mrree.gub.uy

Website:

Ambassadeur:

Mr Carlos Perez Del Castillo

Openingstijden:

De Ambassade van Uruguay in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Uruguaanse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Uruguaanse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Carlos Perez Del Castillo - Ambassadeur van Uruguay in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 640 11 69 of email urubelgica@mrree.gub.uy

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Uruguaanse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Uruguay in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Uruguaanse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Uruguaanse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Uruguaanse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Uruguaanse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Uruguay in België op een rijtje gezet: Antwerpen en Luik

Zoek een hotel in de buurt van de Uruguaanse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Uruguaanse ambassade.

Reisverzekering voor België en Uruguay - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Uruguay. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Uruguay.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Uruguay kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Uruguay in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Uruguay te bezoeken evenals aan Uruguaanse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Uruguaanse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Uruguaanse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Uruguaanse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Uruguaanse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 640 11 69 of per email urubelgica@mrree.gub.uy