Lesotho Flag

De Lesotho Ambassade in Brussel

België Flag

Lesotho Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Lesotho Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Lesotho diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Lesotho in België.

Adres:

De Lesotho Ambassade in België
Lesotho Embassy in Brussels, Belgium Generaal Wahislaan 45 1030 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 705 39 76

Faxnummer:

(+32) 2 705 67 79

Email:

lesothomission@lesothobrusselsembassy.be

Website:

Ambassadeur:

Nthabeleng Sylvia Maphike

Openingstijden:

De Ambassade van Lesotho in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Lesotho belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Lesotho Ambassade in Brussel staat onder leiding van Nthabeleng Sylvia Maphike - Ambassadeur van Lesotho in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 705 39 76 of email lesothomission@lesothobrusselsembassy.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Lesotho ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Lesotho in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Lesotho Consulaten in België

Ver verwijderd van de Lesotho Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Lesotho Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Lesotho consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Lesotho in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Lesotho Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Lesotho ambassade.

Reisverzekering voor België en Lesotho - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Lesotho. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Lesotho.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Lesotho kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Lesotho in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Lesotho te bezoeken evenals aan Lesotho burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Lesotho Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Lesotho visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Lesotho nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Lesotho Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 705 39 76 of per email lesothomission@lesothobrusselsembassy.be