Albanië Flag

De Albanese Ambassade in Brussel

België Flag

Albanese Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Albanese Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Albanese diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Albanië in België.

Adres:

De Albanese Ambassade in België
Albanian Embassy in Brussels, Belgium Keverslaan 11 1000 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 640 14 22

Faxnummer:

(+32) 2 640 28 58

Email:

embassy.brussels@mfa.gov.al

Website:

Ambassadeur:

Mr Ilir Tepelena

Openingstijden:

De Ambassade van Albanië in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Albanese belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Albanese Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Ilir Tepelena - Ambassadeur van Albanië in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 640 14 22 of email embassy.brussels@mfa.gov.al

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Albanese ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Albanië in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Albanese Consulaten in België

Ver verwijderd van de Albanese Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Albanese Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Albanese consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Albanië in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Albanese Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Albanese ambassade.

Reisverzekering voor België en Albanië - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Albanië. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Albanië.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Albanië kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Albanië in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Albanië te bezoeken evenals aan Albanese burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Albanese Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Albanese visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Albanese nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Albanese Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 640 14 22 of per email embassy.brussels@mfa.gov.al