ArgentiniŽ Flag

De Argentijnse Ambassade in Brussel

BelgiŽ Flag

Argentijnse Diplomatieke Missie in BelgiŽ. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Argentijnse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Argentijnse diplomatieke missie in BelgiŽ. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van ArgentiniŽ in BelgiŽ.

Adres:

De Argentijnse Ambassade in BelgiŽ
Argentina Embassy in Brussels, Belgium - Louizalaan 225 - 1050 Brussels - Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 647 78 12

Faxnummer:

(+32) 2 647 93 19

Email:

ebelg@cancilleria.gob.ar

Website:

ebelg.cancilleria.gov.ar

Ambassadeur:

Mr Pablo Ariel Grinspun

Openingstijden:

Please visit official website

De Ambassade van ArgentiniŽ in Brussel is een bilaterale missie in BelgiŽ en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Argentijnse belangen in BelgiŽ.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Argentijnse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Pablo Ariel Grinspun - Ambassadeur van ArgentiniŽ in BelgiŽ en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 647 78 12 of email ebelg@cancilleria.gob.ar

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Argentijnse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiŽle website van de Ambassade van ArgentiniŽ in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Argentijnse Consulaten in BelgiŽ

Ver verwijderd van de Argentijnse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Argentijnse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Argentijnse consulaat in BelgiŽ om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van ArgentiniŽ in BelgiŽ op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Argentijnse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Argentijnse ambassade.

Reisverzekering voor BelgiŽ en ArgentiniŽ - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar ArgentiniŽ. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in ArgentiniŽ.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor BelgiŽ of ArgentiniŽ kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van ArgentiniŽ in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in BelgiŽ die van plan zijn om ArgentiniŽ te bezoeken evenals aan Argentijnse burgers die in BelgiŽ wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Argentijnse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Argentijnse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Argentijnse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Argentijnse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 647 78 12 of per email ebelg@cancilleria.gob.ar