Ethiopië Flag

De Ethiopische Ambassade in Brussel

België Flag

Ethiopische Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Ethiopische Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Ethiopische diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Ethiopië in België.

Adres:

De Ethiopische Ambassade in België
Ethiopian Embassy in Brussels, Tervurenlaan 231, 1150 Brussels, Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 771 32 94

Faxnummer:

(+32) 2 771 49 14

Email:

Website:

www.ethiopianembassy.be

Ambassadeur:

Mr Teshome Toga

Openingstijden:

09.00-13.00 and 14.00-17.00

De Ambassade van Ethiopië in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Ethiopische belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Ethiopische Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Teshome Toga - Ambassadeur van Ethiopië in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 771 32 94 of email

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Ethiopische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Ethiopië in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Ethiopische Consulaten in België

Ver verwijderd van de Ethiopische Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Ethiopische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Ethiopische consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Ethiopië in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Ethiopische Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Ethiopische ambassade.

Reisverzekering voor België en Ethiopië - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Ethiopië. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Ethiopië.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Ethiopië kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Ethiopië in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Ethiopië te bezoeken evenals aan Ethiopische burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Ethiopische Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Ethiopische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Ethiopische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ethiopische Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 771 32 94 of per email