Barbados Flag

De Barbados Ambassade in Brussel

België Flag

Barbados Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Barbados Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Barbados diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Barbados in België.

Adres:

De Barbados Ambassade in België
Barbados Embassy in Brussels, Belgium F. D. Rooseveltlaan 100 1050 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 732 17 37 (+32) 2 732 18 67

Faxnummer:

(+32) 2 732 32 66

Email:

brussels@foreign.gov.bb

Website:

Ambassadeur:

Mr Samuel Jefferson Chandler

Openingstijden:

De Ambassade van Barbados in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Barbados belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Barbados Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Samuel Jefferson Chandler - Ambassadeur van Barbados in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 732 17 37 (+32) 2 732 18 67 of email brussels@foreign.gov.bb

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Barbados ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Barbados in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Barbados Consulaten in België

Ver verwijderd van de Barbados Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Barbados Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Barbados consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Barbados in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Barbados Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Barbados ambassade.

Reisverzekering voor België en Barbados - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Barbados. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Barbados.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Barbados kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Barbados in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Barbados te bezoeken evenals aan Barbados burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Barbados Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Barbados visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Barbados nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Barbados Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 732 17 37 (+32) 2 732 18 67 of per email brussels@foreign.gov.bb