Irak Flag

De Iraakse Ambassade in Brussel

België Flag

Iraakse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Iraakse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Iraakse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Irak in België.

Adres:

De Iraakse Ambassade in België
Iraqi Embassy in Brussels, Belgium Av. F.D. Roosevelt 115 1150 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 374 59 92 (+32) 2 374 97 11

Faxnummer:

(+32) 2 374 76 15

Email:

ambassade.irak@skynet.be brxemb@iraqmfamail.com

Website:

Ambassadeur:

Mr Mohammed Abdullah Mohammed Alhumami

Openingstijden:

De Ambassade van Irak in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Iraakse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Iraakse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Mohammed Abdullah Mohammed Alhumami - Ambassadeur van Irak in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 374 59 92 (+32) 2 374 97 11 of email ambassade.irak@skynet.be brxemb@iraqmfamail.com

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Iraakse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Irak in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Iraakse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Iraakse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Iraakse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Iraakse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Irak in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Iraakse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Iraakse ambassade.

Reisverzekering voor België en Irak - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Irak. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Irak.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Irak kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Irak in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Irak te bezoeken evenals aan Iraakse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Iraakse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Iraakse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Iraakse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Iraakse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 374 59 92 (+32) 2 374 97 11 of per email ambassade.irak@skynet.be brxemb@iraqmfamail.com