Algerije Flag

De Algerijnse Ambassade in Brussel

BelgiŽ Flag

Algerijnse Diplomatieke Missie in BelgiŽ. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Algerijnse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Algerijnse diplomatieke missie in BelgiŽ. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Algerije in BelgiŽ.

Adres:

De Algerijnse Ambassade in BelgiŽ
Algerian Embassy in Brussels, Belgium Moliorelaan 207 1050 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 343 50 78

Faxnummer:

(+32) 2 343 51 68

Email:

info@algerian-embassy.be

Website:

www.algerian-embassy.be

Ambassadeur:

Amar Bendjama

Openingstijden:

De Ambassade van Algerije in Brussel is een bilaterale missie in BelgiŽ en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Algerijnse belangen in BelgiŽ.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Algerijnse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Amar Bendjama - Ambassadeur van Algerije in BelgiŽ en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 343 50 78 of email info@algerian-embassy.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Algerijnse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiŽle website van de Ambassade van Algerije in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Algerijnse Consulaten in BelgiŽ

Ver verwijderd van de Algerijnse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Algerijnse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Algerijnse consulaat in BelgiŽ om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Algerije in BelgiŽ op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Algerijnse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Algerijnse ambassade.

Reisverzekering voor BelgiŽ en Algerije - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Algerije. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Algerije.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor BelgiŽ of Algerije kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Algerije in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in BelgiŽ die van plan zijn om Algerije te bezoeken evenals aan Algerijnse burgers die in BelgiŽ wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Algerijnse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Algerijnse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Algerijnse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Algerijnse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 343 50 78 of per email info@algerian-embassy.be