Brazilië Flag

De Braziliaanse Ambassade in Brussel

België Flag

Braziliaanse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Braziliaanse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Braziliaanse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Brazilië in België.

Adres:

De Braziliaanse Ambassade in België
Brazilian Embassy in Brussels, Belgium Louizalaan 350 1050 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 640 20 15 (+32) 2 626 17 18 / 2 626 17 17

Faxnummer:

(+32) 2 640 81 34

Email:

brasbruxelas@beon.be

Website:

bruxelas.itamaraty.gov.br

Ambassadeur:

Mr Andre Matoso Maia Amado

Openingstijden:

De Ambassade van Brazilië in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Braziliaanse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Braziliaanse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Andre Matoso Maia Amado - Ambassadeur van Brazilië in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 640 20 15 (+32) 2 626 17 18 / 2 626 17 17 of email brasbruxelas@beon.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Braziliaanse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Brazilië in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Braziliaanse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Braziliaanse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Braziliaanse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Braziliaanse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Brazilië in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Braziliaanse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Braziliaanse ambassade.

Reisverzekering voor België en Brazilië - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Brazilië. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Brazilië.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Brazilië kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Brazilië in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Brazilië te bezoeken evenals aan Braziliaanse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Braziliaanse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Braziliaanse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Braziliaanse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Braziliaanse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 640 20 15 (+32) 2 626 17 18 / 2 626 17 17 of per email brasbruxelas@beon.be