Kaapverdië Flag

De Kaapverdische Ambassade in Brussel

België Flag

Kaapverdische Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Kaapverdische Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Kaapverdische diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Kaapverdië in België.

Adres:

De Kaapverdische Ambassade in België
Cape Verde Embassy in Brussels, Belgium Johannalaan 29 1050 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 643 62 70

Faxnummer:

(+32) 2 646 33 85

Email:

emb.caboverde@skynet.be

Website:

Ambassadeur:

Maria de Jesus Veiga Miranda Mascarenha

Openingstijden:

De Ambassade van Kaapverdië in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Kaapverdische belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Kaapverdische Ambassade in Brussel staat onder leiding van Maria de Jesus Veiga Miranda Mascarenha - Ambassadeur van Kaapverdië in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 643 62 70 of email emb.caboverde@skynet.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Kaapverdische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Kaapverdië in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Kaapverdische Consulaten in België

Ver verwijderd van de Kaapverdische Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Kaapverdische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Kaapverdische consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Kaapverdië in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Kaapverdische Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Kaapverdische ambassade.

Reisverzekering voor België en Kaapverdië - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Kaapverdië. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Kaapverdië.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Kaapverdië kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Kaapverdië in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Kaapverdië te bezoeken evenals aan Kaapverdische burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Kaapverdische Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Kaapverdische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Kaapverdische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Kaapverdische Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 643 62 70 of per email emb.caboverde@skynet.be