Dominica Flag

De Dominica Ambassade in Brussel

België Flag

Dominica Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Dominica Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Dominica diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Dominica in België.

Adres:

De Dominica Ambassade in België
Dominican Embassy in Brussels, Belgium Livornostraat 42 1000 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 534 26 11 (+32) 2 544 18 02 / 2 538 98 26

Faxnummer:

(+32) 2 539 40 09

Email:

ecs.embassies@oecs.org

Website:

www.dm.embassyinformation.com/?einfo

Ambassadeur:

Shirley Skerritt-Andrew

Openingstijden:

De Ambassade van Dominica in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Dominica belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Dominica Ambassade in Brussel staat onder leiding van Shirley Skerritt-Andrew - Ambassadeur van Dominica in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 534 26 11 (+32) 2 544 18 02 / 2 538 98 26 of email ecs.embassies@oecs.org

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Dominica ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Dominica in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Dominica Consulaten in België

Ver verwijderd van de Dominica Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Dominica Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Dominica consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Dominica in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Dominica Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Dominica ambassade.

Reisverzekering voor België en Dominica - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Dominica. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Dominica.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Dominica kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Dominica in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Dominica te bezoeken evenals aan Dominica burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Dominica Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Dominica visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Dominica nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Dominica Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 534 26 11 (+32) 2 544 18 02 / 2 538 98 26 of per email ecs.embassies@oecs.org