de Verenigde Staten Flag

De Amerikaanse Ambassade in Brussel

België Flag

Amerikaanse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Amerikaanse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Amerikaanse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van de Verenigde Staten in België.

Adres:

De Amerikaanse Ambassade in België
American Embassy in Brussels, Belgium - Regentlaan 27 - 1000 Brussels - Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 811 4000

Faxnummer:

(+32) 2 811 4500

Email:

Website:

be.usembassy.gov

Ambassadeur:

ADLER Michael M

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van de Verenigde Staten in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Amerikaanse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Amerikaanse Ambassade in Brussel staat onder leiding van ADLER Michael M - Ambassadeur van de Verenigde Staten in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 811 4000 of email

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Amerikaanse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van de Verenigde Staten in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Amerikaanse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Amerikaanse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Amerikaanse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Amerikaanse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van de Verenigde Staten in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Deze website is niet de officiële website van de Ambassade van de Verenigde Staten in Brussel - België. Controleer altijd alle gegevens op de officiële website: diplomatie.belgium.be/nl/ambassades-en-consulaten

Reisverzekering voor België en de Verenigde Staten- Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar de Verenigde Staten. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in de Verenigde Staten.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of de Verenigde Staten kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van de Verenigde Staten in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om de Verenigde Staten te bezoeken evenals aan Amerikaanse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Amerikaanse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Amerikaanse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Amerikaanse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Amerikaanse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 811 4000 of per email