Gabon Flag

De Gabonese Ambassade in Brussel

België Flag

Gabonese Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Gabonese Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Gabonese diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Gabon in België.

Adres:

De Gabonese Ambassade in België
Embassy of Gabon in Brussels, Belgium - Avenue Winston Churchill, 112 - 1180 Brussels - Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 340 14 16 & (+32) 2 340 6210

Faxnummer:

(+32) 2 346 46 69

Email:

ambgabelgique@diplomatie.gouv.ga & ambagabbelg@yahoo.fr

Website:

be.ambagabon.org

Ambassadeur:

Serge Thierry Mickoto Chavagne

Openingstijden:

Monday-Friday: 09:00-15:30

De Ambassade van Gabon in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Gabonese belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Gabonese Ambassade in Brussel staat onder leiding van Serge Thierry Mickoto Chavagne - Ambassadeur van Gabon in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 340 14 16 & (+32) 2 340 6210 of email ambgabelgique@diplomatie.gouv.ga & ambagabbelg@yahoo.fr

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Gabonese ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Gabon in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Gabonese Consulaten in België

Ver verwijderd van de Gabonese Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Gabonese Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Gabonese consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Gabon in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Gabonese Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Gabonese ambassade.

Reisverzekering voor België en Gabon - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Gabon. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Gabon.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Gabon kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Gabon in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Gabon te bezoeken evenals aan Gabonese burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Gabonese Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Gabonese visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Gabonese nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Gabonese Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 340 14 16 & (+32) 2 340 6210 of per email ambgabelgique@diplomatie.gouv.ga & ambagabbelg@yahoo.fr