HaÔti Flag

De Haitiaanse Ambassade in Brussel

BelgiŽ Flag

Haitiaanse Diplomatieke Missie in BelgiŽ. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Haitiaanse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Haitiaanse diplomatieke missie in BelgiŽ. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van HaÔti in BelgiŽ.

Adres:

De Haitiaanse Ambassade in BelgiŽ
Haitian Embassy in Brussels, Belgium Charleroisesteenweg 139 1060 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 649 73 81 (+32) 2 649 62 47

Faxnummer:

(+32) 2 640 60 80

Email:

ambassade@amb-haiti.be

Website:

www.haiti.org

Ambassadeur:

Mr Philome Joseph Raymond Magloire

Openingstijden:

De Ambassade van HaÔti in Brussel is een bilaterale missie in BelgiŽ en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Haitiaanse belangen in BelgiŽ.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Haitiaanse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Philome Joseph Raymond Magloire - Ambassadeur van HaÔti in BelgiŽ en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 649 73 81 (+32) 2 649 62 47 of email ambassade@amb-haiti.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Haitiaanse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiŽle website van de Ambassade van HaÔti in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Haitiaanse Consulaten in BelgiŽ

Ver verwijderd van de Haitiaanse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Haitiaanse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Haitiaanse consulaat in BelgiŽ om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van HaÔti in BelgiŽ op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Haitiaanse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Haitiaanse ambassade.

Reisverzekering voor BelgiŽ en HaÔti - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar HaÔti. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in HaÔti.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor BelgiŽ of HaÔti kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van HaÔti in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in BelgiŽ die van plan zijn om HaÔti te bezoeken evenals aan Haitiaanse burgers die in BelgiŽ wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Haitiaanse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Haitiaanse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Haitiaanse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Haitiaanse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 649 73 81 (+32) 2 649 62 47 of per email ambassade@amb-haiti.be