Haïti Flag

De Haitiaanse Ambassade in Brussel

België Flag

Haitiaanse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Haitiaanse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Haitiaanse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Haïti in België.

Adres:

De Haitiaanse Ambassade in België
Haitian Embassy in Brussels, Belgium Charleroisesteenweg 139 1060 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 649 73 81 (+32) 2 649 62 47

Faxnummer:

(+32) 2 640 60 80

Email:

ambassade@amb-haiti.be

Website:

www.haiti.org

Ambassadeur:

Mr Philome Joseph Raymond Magloire

Openingstijden:

De Ambassade van Haïti in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Haitiaanse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Haitiaanse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Philome Joseph Raymond Magloire - Ambassadeur van Haïti in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 649 73 81 (+32) 2 649 62 47 of email ambassade@amb-haiti.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Haitiaanse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Haïti in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Haitiaanse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Haitiaanse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Haitiaanse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Haitiaanse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Haïti in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Haitiaanse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Haitiaanse ambassade.

Reisverzekering voor België en Haïti - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Haïti. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Haïti.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Haïti kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Haïti in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Haïti te bezoeken evenals aan Haitiaanse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Haitiaanse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Haitiaanse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Haitiaanse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Haitiaanse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 649 73 81 (+32) 2 649 62 47 of per email ambassade@amb-haiti.be