Iran Flag

De Iraanse Ambassade in Brussel

België Flag

Iraanse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Iraanse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Iraanse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Iran in België.

Adres:

De Iraanse Ambassade in België
Iranian Embassy in Brussels, Belgium F.D. Rooseveltlaan 15 1050 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 627 03 50 (+32) 2 627 03 51

Faxnummer:

(+32) 2 762 55 49 (+32) 2 779 46 66 / 2 762 39 15

Email:

secretariat@iranembassy.be

Website:

www.iranembassy.be

Ambassadeur:

Mr Mahmoud Barimani

Openingstijden:

De Ambassade van Iran in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Iraanse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Iraanse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Mahmoud Barimani - Ambassadeur van Iran in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 627 03 50 (+32) 2 627 03 51 of email secretariat@iranembassy.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Iraanse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Iran in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Iraanse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Iraanse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Iraanse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Iraanse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Iran in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Iraanse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Iraanse ambassade.

Reisverzekering voor België en Iran - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Iran. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Iran.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Iran kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Iran in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Iran te bezoeken evenals aan Iraanse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Iraanse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Iraanse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Iraanse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Iraanse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 627 03 50 (+32) 2 627 03 51 of per email secretariat@iranembassy.be