Japan Flag

De Japanse Ambassade in Brussel

België Flag

Japanse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Japanse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Japanse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Japan in België.

Adres:

De Japanse Ambassade in België
Japanese Embassy in Brussels, Belgium - Van Maerlantstraat 1 - 1040 Brussels - Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 513 23 40

Faxnummer:

(+32) 2 513 15 56

Email:

info@bx.mofa.go.jp

Website:

www.be.emb-japan.go.jp

Ambassadeur:

Mr Hajime Hayashi

Openingstijden:

Mon-Fri: 09:15-12:00 / 13:30-16:00 (Consular Section)

De Ambassade van Japan in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Japanse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Japanse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Hajime Hayashi - Ambassadeur van Japan in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 513 23 40 of email info@bx.mofa.go.jp

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Japanse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Japan in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Japanse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Japanse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Japanse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Japanse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Japan in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Japanse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Japanse ambassade.

Reisverzekering voor België en Japan - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Japan. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Japan.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Japan kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Japan in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Japan te bezoeken evenals aan Japanse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Japanse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Japanse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Japanse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Japanse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 513 23 40 of per email info@bx.mofa.go.jp