Mauritanië Flag

De Mauritaanse Ambassade in Brussel

België Flag

Mauritaanse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Mauritaanse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Mauritaanse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Mauritanië in België.

Adres:

De Mauritaanse Ambassade in België
Mauritanian Embassy in Brussels, Belgium Colombielaan 6 1000 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 672 47 47 (+32) 2 672 18 02

Faxnummer:

(+32) 2 672 20 51 (+32) 2 672 88 40

Email:

info@amb-mauritania.be

Website:

Ambassadeur:

Mr Mohamed Mahmoud Ould Brahim Khlil

Openingstijden:

De Ambassade van Mauritanië in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Mauritaanse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Mauritaanse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Mohamed Mahmoud Ould Brahim Khlil - Ambassadeur van Mauritanië in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 672 47 47 (+32) 2 672 18 02 of email info@amb-mauritania.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Mauritaanse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Mauritanië in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Mauritaanse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Mauritaanse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Mauritaanse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Mauritaanse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Mauritanië in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Mauritaanse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Mauritaanse ambassade.

Reisverzekering voor België en Mauritanië - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Mauritanië. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Mauritanië.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Mauritanië kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Mauritanië in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Mauritanië te bezoeken evenals aan Mauritaanse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Mauritaanse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Mauritaanse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Mauritaanse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Mauritaanse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 672 47 47 (+32) 2 672 18 02 of per email info@amb-mauritania.be