Nigeria Flag

De Nigeriaanse Ambassade in Brussel

België Flag

Nigeriaanse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nigeriaanse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Nigeriaanse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nigeria in België.

Adres:

De Nigeriaanse Ambassade in België
Nigerian Embassy in Brussels, Belgium Tervurenlaan 288 1150 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 762 52 00 / 2 762 98 31 (+32) 2 762 98 32 / 2 762 98 47

Faxnummer:

(+32) 2 762 37 63

Email:

nigeriabrussels@belgacom.net

Website:

www.nigeriabrussels.be

Ambassadeur:

Mr Felix Edobor Awanbor

Openingstijden:

De Ambassade van Nigeria in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nigeriaanse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nigeriaanse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Felix Edobor Awanbor - Ambassadeur van Nigeria in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 762 52 00 / 2 762 98 31 (+32) 2 762 98 32 / 2 762 98 47 of email nigeriabrussels@belgacom.net

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nigeriaanse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Nigeria in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nigeriaanse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Nigeriaanse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nigeriaanse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nigeriaanse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nigeria in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Nigeriaanse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nigeriaanse ambassade.

Reisverzekering voor België en Nigeria - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nigeria. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nigeria.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Nigeria kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nigeria in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Nigeria te bezoeken evenals aan Nigeriaanse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nigeriaanse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Nigeriaanse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nigeriaanse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nigeriaanse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 762 52 00 / 2 762 98 31 (+32) 2 762 98 32 / 2 762 98 47 of per email nigeriabrussels@belgacom.net