Polen Flag

De Poolse Ambassade in Brussel

BelgiŽ Flag

Poolse Diplomatieke Missie in BelgiŽ. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Poolse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Poolse diplomatieke missie in BelgiŽ. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Polen in BelgiŽ.

Adres:

De Poolse Ambassade in BelgiŽ
Polish Embassy in Brussels, Belgium Stevinstraat 139 1000 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 780 45 00

Faxnummer:

(+32) 2 736 18 81

Email:

bebruamb2@msz.gov.pl

Website:

www.bruksela.msz.gov.pl

Ambassadeur:

Artur Orzechowski

Openingstijden:

De Ambassade van Polen in Brussel is een bilaterale missie in BelgiŽ en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Poolse belangen in BelgiŽ.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Poolse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Artur Orzechowski - Ambassadeur van Polen in BelgiŽ en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 780 45 00 of email bebruamb2@msz.gov.pl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Poolse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiŽle website van de Ambassade van Polen in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Poolse Consulaten in BelgiŽ

Ver verwijderd van de Poolse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Poolse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Poolse consulaat in BelgiŽ om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Polen in BelgiŽ op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Poolse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Poolse ambassade.

Reisverzekering voor BelgiŽ en Polen - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Polen. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Polen.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor BelgiŽ of Polen kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Polen in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in BelgiŽ die van plan zijn om Polen te bezoeken evenals aan Poolse burgers die in BelgiŽ wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Poolse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Poolse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Poolse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Poolse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 780 45 00 of per email bebruamb2@msz.gov.pl