Qatar Flag

De Qatarese Ambassade in Brussel

België Flag

Qatarese Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Qatarese Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Qatarese diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Qatar in België.

Adres:

De Qatarese Ambassade in België
Qatari Embassy in Brussels, Rue Blanche 1, 1000 Brussels, Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 643 4730

Faxnummer:

(+32) 2 223 1166

Email:

info@qatarembassy.be / Brussels@mofa.gov.qa

Website:

www.qatarembassy.be

Ambassadeur:

H.E Sheikh Ali Bin Jasim Al - Thani

Openingstijden:

Office Hours : Monday to Friday (9 am to 4 pm) / Consular Service Hours : Monday to Friday (9 am to 12 pm)

De Ambassade van Qatar in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Qatarese belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Qatarese Ambassade in Brussel staat onder leiding van H.E Sheikh Ali Bin Jasim Al - Thani - Ambassadeur van Qatar in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 643 4730 of email info@qatarembassy.be / Brussels@mofa.gov.qa

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Qatarese ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Qatar in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Qatarese Consulaten in België

Ver verwijderd van de Qatarese Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Qatarese Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Qatarese consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Qatar in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Qatarese Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Qatarese ambassade.

Reisverzekering voor België en Qatar - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Qatar. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Qatar.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Qatar kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Qatar in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Qatar te bezoeken evenals aan Qatarese burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Qatarese Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Qatarese visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Qatarese nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Qatarese Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 643 4730 of per email info@qatarembassy.be / Brussels@mofa.gov.qa