Suriname Flag

De Surinaamse Ambassade in Brussel

België Flag

Surinaamse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Surinaamse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Surinaamse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Suriname in België.

Adres:

De Surinaamse Ambassade in België
Embassy of Suriname in Brussels, Belgium - Franklin Rooseveltlaan 200 - 1000 Brussels - Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 640 11 72

Faxnummer:

(+32) 2 646 39 62

Email:

amb.belgie@foreignaffairs.gov.sr

Website:

Ambassadeur:

Mrs. Sieglien O.R. Burleson

Openingstijden:

Consular Department: Mon, Tue, Thu & Fri: 10.00-14.00 / any other business : Mo-Thu 09.00-17.00 & Fri: 09.00-16.30

De Ambassade van Suriname in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Surinaamse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Surinaamse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mrs. Sieglien O.R. Burleson - Ambassadeur van Suriname in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 640 11 72 of email amb.belgie@foreignaffairs.gov.sr

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Surinaamse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Suriname in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Surinaamse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Surinaamse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Surinaamse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Surinaamse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Suriname in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Surinaamse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Surinaamse ambassade.

Reisverzekering voor België en Suriname - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Suriname. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Suriname.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Suriname kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Suriname in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Suriname te bezoeken evenals aan Surinaamse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Surinaamse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Surinaamse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Surinaamse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Surinaamse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 640 11 72 of per email amb.belgie@foreignaffairs.gov.sr