Syrië Flag

De Syrische Ambassade in Brussel

België Flag

Syrische Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Syrische Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Syrische diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Syrië in België.

Adres:

De Syrische Ambassade in België
Syrian Embassy in Brussels, Belgium Avenue F. D. Roosevelt 3 1050 Bruxelles Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2.648.01.35 (+32) 2.648.01.39

Faxnummer:

(+32) 2.646.40.18

Email:

ambsyrie@skynet.be

Website:

www.syrianembassy.be

Ambassadeur:

Mhd Ayman Soussan

Openingstijden:

De Ambassade van Syrië in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Syrische belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Syrische Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mhd Ayman Soussan - Ambassadeur van Syrië in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2.648.01.35 (+32) 2.648.01.39 of email ambsyrie@skynet.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Syrische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Syrië in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Syrische Consulaten in België

Ver verwijderd van de Syrische Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Syrische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Syrische consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Syrië in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Syrische Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Syrische ambassade.

Reisverzekering voor België en Syrië - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Syrië. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Syrië.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Syrië kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Syrië in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Syrië te bezoeken evenals aan Syrische burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Syrische Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Syrische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Syrische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Syrische Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2.648.01.35 (+32) 2.648.01.39 of per email ambsyrie@skynet.be