Venezuela Flag

De Venezuelaanse Ambassade in Brussel

België Flag

Venezuelaanse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Venezuelaanse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Venezuelaanse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Venezuela in België.

Adres:

De Venezuelaanse Ambassade in België
Embassy of Venezuela in Brussels, Belgium - F. D. Rooseveltlaan 10 - 1050 Brussels - Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 639 03 40

Faxnummer:

(+32) 2 647 88 20

Email:

embve.bebrs@mppre.gob.ve & consuladobruselas@gmail.com

Website:

belgica.embajada.gob.ve

Ambassadeur:

Ms. Claudia Salerno Caldera

Openingstijden:

De Ambassade van Venezuela in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Venezuelaanse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Venezuelaanse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Ms. Claudia Salerno Caldera - Ambassadeur van Venezuela in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 639 03 40 of email embve.bebrs@mppre.gob.ve & consuladobruselas@gmail.com

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Venezuelaanse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Venezuela in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Venezuelaanse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Venezuelaanse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Venezuelaanse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Venezuelaanse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Venezuela in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Venezuelaanse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Venezuelaanse ambassade.

Reisverzekering voor België en Venezuela - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Venezuela. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Venezuela.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Venezuela kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Venezuela in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Venezuela te bezoeken evenals aan Venezuelaanse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Venezuelaanse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Venezuelaanse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Venezuelaanse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Venezuelaanse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 639 03 40 of per email embve.bebrs@mppre.gob.ve & consuladobruselas@gmail.com