Jemen Flag

De Jemenitische Ambassade in Brussel

België Flag

Jemenitische Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Jemenitische Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Jemenitische diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Jemen in België.

Adres:

De Jemenitische Ambassade in België
Embassy of Yemen in Brussels, F.D. Rooseveltlaan 114, 1050 Brussels, Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 646 52 90

Faxnummer:

(+32) 2 646 29 11

Email:

sectionconsulaire@yemen-embassy.be

Website:

Ambassadeur:

Mr Abdulghani Thabit Abdullah Al-Makta

Openingstijden:

Mon to Fri 09:00 - 15:00

De Ambassade van Jemen in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Jemenitische belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Jemenitische Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Abdulghani Thabit Abdullah Al-Makta - Ambassadeur van Jemen in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 646 52 90 of email sectionconsulaire@yemen-embassy.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Jemenitische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Jemen in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Jemenitische Consulaten in België

Ver verwijderd van de Jemenitische Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Jemenitische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Jemenitische consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Jemen in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Jemenitische Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Jemenitische ambassade.

Reisverzekering voor België en Jemen - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Jemen. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Jemen.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Jemen kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Jemen in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Jemen te bezoeken evenals aan Jemenitische burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Jemenitische Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Jemenitische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Jemenitische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Jemenitische Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 646 52 90 of per email sectionconsulaire@yemen-embassy.be