Zambia Flag

De Zambiaanse Ambassade in Brussel

België Flag

Zambiaanse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Zambiaanse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Zambiaanse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Zambia in België.

Adres:

De Zambiaanse Ambassade in België
Zambian Embassy in Brussels, Belgium Moliorelaan 469 1050 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 343 56 49

Faxnummer:

(+32) 2 347 43 33

Email:

zambians_brussels@brutele.be

Website:

www.zebru.org

Ambassadeur:

Grace Musonda Mutale Kabwe

Openingstijden:

De Ambassade van Zambia in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Zambiaanse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Zambiaanse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Grace Musonda Mutale Kabwe - Ambassadeur van Zambia in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 343 56 49 of email zambians_brussels@brutele.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Zambiaanse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Zambia in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Zambiaanse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Zambiaanse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Zambiaanse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Zambiaanse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Zambia in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Zambiaanse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Zambiaanse ambassade.

Reisverzekering voor België en Zambia - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Zambia. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Zambia.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Zambia kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Zambia in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Zambia te bezoeken evenals aan Zambiaanse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Zambiaanse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Zambiaanse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Zambiaanse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Zambiaanse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 343 56 49 of per email zambians_brussels@brutele.be