Zimbabwe Flag

De Zimbabwaanse Ambassade in Brussel

België Flag

Zimbabwaanse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Zimbabwaanse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Zimbabwaanse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Zimbabwe in België.

Adres:

De Zimbabwaanse Ambassade in België
Zimbabwean Embassy in Brussels, Belgium Square Josephine Charlotte 11 1200 Bruxelles Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2.762.58.08

Faxnummer:

(+32) 2.762.96.05 (+32) 2.775.65.10

Email:

zimbrussels@skynet.be

Website:

Ambassadeur:

Mary Margaret Muchada

Openingstijden:

De Ambassade van Zimbabwe in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Zimbabwaanse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Zimbabwaanse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mary Margaret Muchada - Ambassadeur van Zimbabwe in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2.762.58.08 of email zimbrussels@skynet.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Zimbabwaanse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Zimbabwe in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Zimbabwaanse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Zimbabwaanse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Zimbabwaanse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Zimbabwaanse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Zimbabwe in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Zimbabwaanse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Zimbabwaanse ambassade.

Reisverzekering voor België en Zimbabwe - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Zimbabwe. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Zimbabwe.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Zimbabwe kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Zimbabwe in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Zimbabwe te bezoeken evenals aan Zimbabwaanse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Zimbabwaanse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Zimbabwaanse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Zimbabwaanse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Zimbabwaanse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2.762.58.08 of per email zimbrussels@skynet.be