Costa Rica Flag

De Costa Ricaanse Ambassade in Brussel

België Flag

Costa Ricaanse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Costa Ricaanse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Costa Ricaanse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Costa Rica in België.

Adres:

De Costa Ricaanse Ambassade in België
Costa Rican Embassy in Brussels, Belgium Louizalaan,489 1050 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 640 55 41

Faxnummer:

Email:

info@costaricaembassy.be

Website:

www.costaricaembassy.be

Ambassadeur:

Francisco Tomas Duenas Leiva

Openingstijden:

De Ambassade van Costa Rica in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Costa Ricaanse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Costa Ricaanse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Francisco Tomas Duenas Leiva - Ambassadeur van Costa Rica in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 640 55 41 of email info@costaricaembassy.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Costa Ricaanse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Costa Rica in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Costa Ricaanse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Costa Ricaanse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Costa Ricaanse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Costa Ricaanse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Costa Rica in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Costa Ricaanse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Costa Ricaanse ambassade.

Reisverzekering voor België en Costa Rica - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Costa Rica. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Costa Rica.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Costa Rica kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Costa Rica in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Costa Rica te bezoeken evenals aan Costa Ricaanse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Costa Ricaanse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Costa Ricaanse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Costa Ricaanse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Costa Ricaanse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 640 55 41 of per email info@costaricaembassy.be