Cuba Flag

De Cubaanse Ambassade in Brussel

België Flag

Cubaanse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Cubaanse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Cubaanse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Cuba in België.

Adres:

De Cubaanse Ambassade in België
Cuban Embassy in Brussels, Belgium Brugmannlaan 80 1190 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 343 00 20

Faxnummer:

(+32) 2 344 96 91

Email:

consulado@embacuba.be

Website:

www.cubadiplomatica.cu/belgica/

Ambassadeur:

Mirtha Maria Hormilla Castro

Openingstijden:

De Ambassade van Cuba in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Cubaanse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Cubaanse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mirtha Maria Hormilla Castro - Ambassadeur van Cuba in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 343 00 20 of email consulado@embacuba.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Cubaanse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Cuba in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Cubaanse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Cubaanse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Cubaanse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Cubaanse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Cuba in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Cubaanse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Cubaanse ambassade.

Reisverzekering voor België en Cuba - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Cuba. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Cuba.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Cuba kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Cuba in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Cuba te bezoeken evenals aan Cubaanse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Cubaanse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Cubaanse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Cubaanse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Cubaanse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 343 00 20 of per email consulado@embacuba.be