Kosovo Flag

De Kosovo Ambassade in Brussel

België Flag

Kosovo Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Kosovo Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Kosovo diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Kosovo in België.

Adres:

De Kosovo Ambassade in België
Kosovar Embassy in Brussels, Belgium Avenue Roger Vandendriessche 38 1150 Woluwe-Saint-Pierre Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 773 27 00 (+32) 2 773 27 30

Faxnummer:

(+32) 2 773 27 09

Email:

embassy.belgium@rks-gov.net

Website:

www.ambasada-ks.net/be/

Ambassadeur:

Ilir Dugolli

Openingstijden:

De Ambassade van Kosovo in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Kosovo belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Kosovo Ambassade in Brussel staat onder leiding van Ilir Dugolli - Ambassadeur van Kosovo in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 773 27 00 (+32) 2 773 27 30 of email embassy.belgium@rks-gov.net

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Kosovo ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Kosovo in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Kosovo Consulaten in België

Ver verwijderd van de Kosovo Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Kosovo Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Kosovo consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Kosovo in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Kosovo Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Kosovo ambassade.

Reisverzekering voor België en Kosovo - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Kosovo. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Kosovo.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Kosovo kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Kosovo in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Kosovo te bezoeken evenals aan Kosovo burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Kosovo Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Kosovo visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Kosovo nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Kosovo Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 773 27 00 (+32) 2 773 27 30 of per email embassy.belgium@rks-gov.net