Somalië Flag

De Somalische Ambassade in Brussel

België Flag

Somalische Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Somalische Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Somalische diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Somalië in België.

Adres:

De Somalische Ambassade in België
Somali Embassy in Brussels, Belgium, Avenue Franklin Roosevelt 66, 1050 Brussels, Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2646.6488

Faxnummer:

(+32) 2649.2888

Email:

somalrep@gmail.com

Website:

Ambassadeur:

Ali Said Faqi

Openingstijden:

De Ambassade van Somalië in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Somalische belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Somalische Ambassade in Brussel staat onder leiding van Ali Said Faqi - Ambassadeur van Somalië in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2646.6488 of email somalrep@gmail.com

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Somalische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Somalië in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Somalische Consulaten in België

Ver verwijderd van de Somalische Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Somalische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Somalische consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Somalië in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Somalische Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Somalische ambassade.

Reisverzekering voor België en Somalië - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Somalië. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Somalië.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Somalië kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Somalië in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Somalië te bezoeken evenals aan Somalische burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Somalische Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Somalische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Somalische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Somalische Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2646.6488 of per email somalrep@gmail.com