SomaliŽ Flag

De Somalische Ambassade in Brussel

BelgiŽ Flag

Somalische Diplomatieke Missie in BelgiŽ. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Somalische Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Somalische diplomatieke missie in BelgiŽ. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van SomaliŽ in BelgiŽ.

Adres:

De Somalische Ambassade in BelgiŽ
Somali Embassy in Brussels, Belgium, Avenue Franklin Roosevelt 66, 1050 Brussels, Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2646.6488

Faxnummer:

(+32) 2649.2888

Email:

somalrep@gmail.com

Website:

Ambassadeur:

Ali Said Faqi

Openingstijden:

De Ambassade van SomaliŽ in Brussel is een bilaterale missie in BelgiŽ en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Somalische belangen in BelgiŽ.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Somalische Ambassade in Brussel staat onder leiding van Ali Said Faqi - Ambassadeur van SomaliŽ in BelgiŽ en is bereikbaar per telefoon (+32) 2646.6488 of email somalrep@gmail.com

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Somalische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiŽle website van de Ambassade van SomaliŽ in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Somalische Consulaten in BelgiŽ

Ver verwijderd van de Somalische Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Somalische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Somalische consulaat in BelgiŽ om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van SomaliŽ in BelgiŽ op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Somalische Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Somalische ambassade.

Reisverzekering voor BelgiŽ en SomaliŽ - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar SomaliŽ. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in SomaliŽ.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor BelgiŽ of SomaliŽ kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van SomaliŽ in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in BelgiŽ die van plan zijn om SomaliŽ te bezoeken evenals aan Somalische burgers die in BelgiŽ wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Somalische Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Somalische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Somalische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Somalische Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2646.6488 of per email somalrep@gmail.com