België Flag

De Belgische Ambassade in Doha

Qatar Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Qatar. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Doha. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Qatar. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Qatar.

Adres:

De Belgische Ambassade in Qatar
Belgian Embassy in Doha, Qatar - Al Sanaa Street, District 64 (between al Markhia and al Jamia Av.) - Doha - Qatar

Telefoonnummer:

(+974) 4493 1499 / (+974) 4493 1542

Faxnummer:

(+974) 4493 0151

Email:

doha@diplobel.fed.be

Website:

qatar.diplomatie.belgium.be

Ambassadeur:

ASSELBORN William

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van België in Doha is een bilaterale missie in Qatar en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Qatar.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Doha staat onder leiding van ASSELBORN William - Ambassadeur van België in Qatar en is bereikbaar per telefoon (+974) 4493 1499 / (+974) 4493 1542 of email doha@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Doha vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Qatar

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Doha? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Qatar om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Qatar op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Deze website is niet de officiële website van de Ambassade van België in Doha - Qatar. Controleer altijd alle gegevens op de officiële website: diplomatie.belgium.be/nl/ambassades-en-consulaten

Reisverzekering voor Qatar en België- Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Qatar of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Doha verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Qatar die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Qatar wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Doha uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Doha via telefoon (+974) 4493 1499 / (+974) 4493 1542 of per email doha@diplobel.fed.be