Honduras Flag

De Hondurese Ambassade in Brussel

België Flag

Hondurese Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Hondurese Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Hondurese diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Honduras in België.

Adres:

De Hondurese Ambassade in België
Honduran Embassy in Brussels, Belgium Galliorslaan 3 1040 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 734 00 00

Faxnummer:

(+32) 2 735 26 26

Email:

ambassade.honduras@chello.be

Website:

Ambassadeur:

Mr Roberto Flores Bermudez

Openingstijden:

De Ambassade van Honduras in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Hondurese belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Hondurese Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Roberto Flores Bermudez - Ambassadeur van Honduras in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 734 00 00 of email ambassade.honduras@chello.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Hondurese ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Honduras in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Hondurese Consulaten in België

Ver verwijderd van de Hondurese Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Hondurese Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Hondurese consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Honduras in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Hondurese Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Hondurese ambassade.

Reisverzekering voor België en Honduras - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Honduras. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Honduras.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Honduras kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Honduras in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Honduras te bezoeken evenals aan Hondurese burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Hondurese Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Hondurese visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Hondurese nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Hondurese Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 734 00 00 of per email ambassade.honduras@chello.be