Armenië Flag

De Armeense Ambassade in Brussel

België Flag

Armeense Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Armeense Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Armeense diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Armenië in België.

Adres:

De Armeense Ambassade in België
Armenian Embassy in Brussels, Belgium Montoyerstraat 28 1000 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 348 44 00

Faxnummer:

(+32) 2 348 44 01

Email:

armembel@skynet.be

Website:

www.belgium.mfa.am

Ambassadeur:

Avet Adonts

Openingstijden:

De Ambassade van Armenië in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Armeense belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Armeense Ambassade in Brussel staat onder leiding van Avet Adonts - Ambassadeur van Armenië in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 348 44 00 of email armembel@skynet.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Armeense ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Armenië in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Armeense Consulaten in België

Ver verwijderd van de Armeense Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Armeense Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Armeense consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Armenië in België op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Armeense Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Armeense ambassade.

Reisverzekering voor België en Armenië - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Armenië. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Armenië.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Armenië kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Armenië in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Armenië te bezoeken evenals aan Armeense burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Armeense Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Armeense visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Armeense nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Armeense Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 348 44 00 of per email armembel@skynet.be