België Flag

De Belgische Ambassade in Baku

Azerbeidzjan Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Azerbeidzjan. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Baku. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Azerbeidzjan. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Azerbeidzjan.

Adres:

De Belgische Ambassade in Azerbeidzjan
Belgian Embassy in Baku, Azerbaijan Suleyman Dadaoev Street 19 1073 Baku Azerbaijan

Telefoonnummer:

(+994) (12) 437 3770

Faxnummer:

(+994) (12) 437 3771

Email:

embassy.baku@diplobel.fed.be

Website:

www.diplomatie.be/baku/

Ambassadeur:

Mr Luc Truyens

Openingstijden:

De Ambassade van België in Baku is een bilaterale missie in Azerbeidzjan en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Azerbeidzjan.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Baku staat onder leiding van Mr Luc Truyens - Ambassadeur van België in Azerbeidzjan en is bereikbaar per telefoon (+994) (12) 437 3770 of email embassy.baku@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Baku vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Azerbeidzjan

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Baku? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Azerbeidzjan om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Azerbeidzjan op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Baku - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Baku of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Azerbeidzjan en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Azerbeidzjan of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Baku verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Azerbeidzjan die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Azerbeidzjan wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Baku uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Baku via telefoon (+994) (12) 437 3770 of per email embassy.baku@diplobel.fed.be