BelgiŽ Flag

De Belgische Ambassade in Tirana

AlbaniŽ Flag

Belgische Diplomatieke Missie in AlbaniŽ. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Tirana. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in AlbaniŽ. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van BelgiŽ in AlbaniŽ.

Adres:

De Belgische Ambassade in AlbaniŽ
Belgian Embassy Office in Tirana, Albania Rr. Skenderbej, AP. 8 Blue Building Tirana Albania

Telefoonnummer:

(+355) 42 400 612 / 3

Faxnummer:

(+355) 42 400 613

Email:

burobeltirana@hotmail.com

Website:

www.diplomatie.be/tirana/

Ambassadeur:

Mr Ivan Feys, Charge dAffaires a.i.

Openingstijden:

De Ambassade van BelgiŽ in Tirana is een bilaterale missie in AlbaniŽ en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in AlbaniŽ.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Tirana staat onder leiding van Mr Ivan Feys, Charge dAffaires a.i. van BelgiŽ in AlbaniŽ en is bereikbaar per telefoon (+355) 42 400 612 / 3 of email burobeltirana@hotmail.com

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiŽle website van de Ambassade van BelgiŽ in Tirana vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in AlbaniŽ

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Tirana? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in AlbaniŽ om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van BelgiŽ in AlbaniŽ op een rijtje gezet: Durres

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Tirana - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Tirana of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor AlbaniŽ en BelgiŽ - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar BelgiŽ. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in BelgiŽ.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor AlbaniŽ of BelgiŽ kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van BelgiŽ in Tirana verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in AlbaniŽ die van plan zijn om BelgiŽ te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in AlbaniŽ wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Tirana uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Tirana via telefoon (+355) 42 400 612 / 3 of per email burobeltirana@hotmail.com