BelgiŽ Flag

De Belgische Ambassade in Boekarest

RoemeniŽ Flag

Belgische Diplomatieke Missie in RoemeniŽ. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Boekarest. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in RoemeniŽ. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van BelgiŽ in RoemeniŽ.

Adres:

De Belgische Ambassade in RoemeniŽ
Belgian Embassy in Bucharest, Romania, Boulevard Dacia 58, Sector 2, Bucharest, Romania

Telefoonnummer:

(+40) 21 212 36 80

Faxnummer:

(+40) 21 210 28 03

Email:

ambabuc@clicknet.ro

Website:

Ambassadeur:

Mr Philippe Beke

Openingstijden:

Mon-Thu: 08.30-13.00 and 14.00-17.00 Fri: 08.30-13.00 and 14.00-15.30

De Ambassade van BelgiŽ in Boekarest is een bilaterale missie in RoemeniŽ en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in RoemeniŽ.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Boekarest staat onder leiding van Mr Philippe Beke - Ambassadeur van BelgiŽ in RoemeniŽ en is bereikbaar per telefoon (+40) 21 212 36 80 of email ambabuc@clicknet.ro

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiŽle website van de Ambassade van BelgiŽ in Boekarest vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in RoemeniŽ

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Boekarest? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in RoemeniŽ om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van BelgiŽ in RoemeniŽ op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Boekarest - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Boekarest of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor RoemeniŽ en BelgiŽ - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar BelgiŽ. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in BelgiŽ.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor RoemeniŽ of BelgiŽ kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van BelgiŽ in Boekarest verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in RoemeniŽ die van plan zijn om BelgiŽ te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in RoemeniŽ wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Boekarest uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Boekarest via telefoon (+40) 21 212 36 80 of per email ambabuc@clicknet.ro