België Flag

De Belgische Ambassade in Boekarest

Roemenië Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Roemenië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Boekarest. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Roemenië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Roemenië.

Adres:

De Belgische Ambassade in Roemenië
Belgian Embassy in Bucharest, Romania, Boulevard Dacia 58, Sector 2, Bucharest, Romania

Telefoonnummer:

(+40) 21 212 36 80

Faxnummer:

(+40) 21 210 28 03

Email:

ambabuc@clicknet.ro

Website:

Ambassadeur:

Mr Philippe Beke

Openingstijden:

Mon-Thu: 08.30-13.00 and 14.00-17.00 Fri: 08.30-13.00 and 14.00-15.30

De Ambassade van België in Boekarest is een bilaterale missie in Roemenië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Roemenië.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Boekarest staat onder leiding van Mr Philippe Beke - Ambassadeur van België in Roemenië en is bereikbaar per telefoon (+40) 21 212 36 80 of email ambabuc@clicknet.ro

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Boekarest vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Roemenië

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Boekarest? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Roemenië om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Roemenië op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Boekarest - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Boekarest of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Roemenië en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Roemenië of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Boekarest verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Roemenië die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Roemenië wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Boekarest uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Boekarest via telefoon (+40) 21 212 36 80 of per email ambabuc@clicknet.ro