België Flag

De Belgische Ambassade in Taipei

Taiwan Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Taiwan. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Taipei. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Taiwan. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Taiwan.

Adres:

De Belgische Ambassade in Taiwan
Representative Office of Belgium in Taipei, Suite 601, Worldwide House, 131, Minsheng E. Rd., Sec. 3, Taipei 105, Taiwan

Telefoonnummer:

(+886) 2 271 512 15

Faxnummer:

(+886) 2 271 262 58

Email:

bta@ms1.hinet.net

Website:

www.beltrade.org.tw/english/index.php

Ambassadeur:

REPRESENTATIVE OFFICE

Openingstijden:

De Ambassade van België in Taipei is een bilaterale missie in Taiwan en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Taiwan.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Taipei staat onder leiding van REPRESENTATIVE OFFICE van België in Taiwan en is bereikbaar per telefoon (+886) 2 271 512 15 of email bta@ms1.hinet.net

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Taipei vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Taiwan

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Taipei? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Taiwan om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Taiwan op een rijtje gezet: Taipei

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Taipei - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Taipei of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Taiwan en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Taiwan of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Taipei verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Taiwan die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Taiwan wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Taipei uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Taipei via telefoon (+886) 2 271 512 15 of per email bta@ms1.hinet.net