België Flag

De Belgische Ambassade in Algiers

Algerije Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Algerije. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Algiers. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Algerije. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Algerije.

Adres:

De Belgische Ambassade in Algerije
Belgian Embassy in Algiers, Algeria 22, Chemin Youcef Tayebi 16030 El Biar Algiers Algeria

Telefoonnummer:

(+213) (21) 92.26.20 (+213) (21) 92.28.80

Faxnummer:

(+213) (21) 92.50.36

Email:

algiers@diplobel.fed.be algiers.visa@diplobel.fed.be

Website:

www.diplomatie.be/algiersfr/

Ambassadeur:

Mr Frederic Meurice

Openingstijden:

De Ambassade van België in Algiers is een bilaterale missie in Algerije en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Algerije.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Algiers staat onder leiding van Mr Frederic Meurice - Ambassadeur van België in Algerije en is bereikbaar per telefoon (+213) (21) 92.26.20 (+213) (21) 92.28.80 of email algiers@diplobel.fed.be algiers.visa@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Algiers vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Algerije

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Algiers? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Algerije om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Algerije op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Algiers - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Algiers of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Algerije en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Algerije of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Algiers verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Algerije die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Algerije wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Algiers uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Algiers via telefoon (+213) (21) 92.26.20 (+213) (21) 92.28.80 of per email algiers@diplobel.fed.be algiers.visa@diplobel.fed.be