België Flag

De Belgische Ambassade in Ouagadougou

Burkina Faso Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Burkina Faso. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Ouagadougou. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Burkina Faso. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Burkina Faso.

Adres:

De Belgische Ambassade in Burkina Faso
Belgian Embassy in Ouagadougou, Burkina Faso Immeuble Me Benoit Sawadogo Avenue Professeur Joseph Ki Zerbo, 994 01 P.O. Box 1624 PO Box 1624 Ouagadougou Burkina Faso

Telefoonnummer:

(+226) 50.31.21.64 / 5

Faxnummer:

(+226) 50.31.06.60

Email:

ouagadougou@diplobel.fed.be

Website:

diplomatie.belgium.be/burkina_faso/

Ambassadeur:

Adrien Thoatre

Openingstijden:

De Ambassade van België in Ouagadougou is een bilaterale missie in Burkina Faso en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Burkina Faso.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Ouagadougou staat onder leiding van Adrien Thoatre - Ambassadeur van België in Burkina Faso en is bereikbaar per telefoon (+226) 50.31.21.64 / 5 of email ouagadougou@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Ouagadougou vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Burkina Faso

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Ouagadougou? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Burkina Faso om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Burkina Faso op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Ouagadougou - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Ouagadougou of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Burkina Faso en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Burkina Faso of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Ouagadougou verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Burkina Faso die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Burkina Faso wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Ouagadougou uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Ouagadougou via telefoon (+226) 50.31.21.64 / 5 of per email ouagadougou@diplobel.fed.be