België Flag

De Belgische Ambassade in Bujumbura

Burundi Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Burundi. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Bujumbura. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Burundi. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Burundi.

Adres:

De Belgische Ambassade in Burundi
Belgian Embassy in Bujumbura, Burundi Boulevard de la Liberte, 9 B.P. 1920 Bujumbura Burundi

Telefoonnummer:

(+257) 22.22.61.76

Faxnummer:

Email:

bujumbura@diplobel.fed.be

Website:

diplomatie.belgium.be/burundi/

Ambassadeur:

Mr Jozef Smets

Openingstijden:

De Ambassade van België in Bujumbura is een bilaterale missie in Burundi en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Burundi.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Bujumbura staat onder leiding van Mr Jozef Smets - Ambassadeur van België in Burundi en is bereikbaar per telefoon (+257) 22.22.61.76 of email bujumbura@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Bujumbura vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Burundi

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Bujumbura? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Burundi om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Burundi op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Bujumbura - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Bujumbura of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Burundi en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Burundi of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Bujumbura verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Burundi die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Burundi wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Bujumbura uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Bujumbura via telefoon (+257) 22.22.61.76 of per email bujumbura@diplobel.fed.be