België Flag

De Belgische Ambassade in Brazzaville

Congo (Republiek) Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Congo (Republiek). Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Brazzaville. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Congo (Republiek). Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Congo (Republiek).

Adres:

De Belgische Ambassade in Congo (Republiek)
Embassy of Belgium in Brazzaville, Congo (Republic) - 4 Impasse avenue Auxence Ickonga - Brazzaville - Congo (Republic)

Telefoonnummer:

(+242) 05 200 13 13

Faxnummer:

Email:

Brazzaville@diplobel.fed.be

Website:

congo-brazzaville.diplomatie.belgium.be

Ambassadeur:

M. Jean-Paul Charlier

Openingstijden:

Monday-Thursday: 8:30-16:30 / Friday: 8:30-14:30

De Ambassade van België in Brazzaville is een bilaterale missie in Congo (Republiek) en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Congo (Republiek).

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Brazzaville staat onder leiding van M. Jean-Paul Charlier - Ambassadeur van België in Congo (Republiek) en is bereikbaar per telefoon (+242) 05 200 13 13 of email Brazzaville@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Brazzaville vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Congo (Republiek)

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Brazzaville? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Congo (Republiek) om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Congo (Republiek) op een rijtje gezet: Brazzaville en Pointe Noire

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Brazzaville - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brazzaville of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Congo (Republiek) en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Congo (Republiek) of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Brazzaville verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Congo (Republiek) die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Congo (Republiek) wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Brazzaville uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Brazzaville via telefoon (+242) 05 200 13 13 of per email Brazzaville@diplobel.fed.be