België Flag

De Belgische Ambassade in Abidjan

Ivoorkust Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Ivoorkust. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Abidjan. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Ivoorkust. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Ivoorkust.

Adres:

De Belgische Ambassade in Ivoorkust
Belgian Embassy in Abidjan, Ivory Coast - Cocody Ambassades - Rue du Belier - Rue A56 - 01 BP 1800 - Abidjan 01 - Ivory Coast

Telefoonnummer:

(+225) 22 483 360

Faxnummer:

(+225) 224 416 40

Email:

abidjan@diplobel.fed.be

Website:

diplomatie.belgium.be/en/cote_d_ivoire

Ambassadeur:

Mr Hugues Chantry

Openingstijden:

Mon-Thu: 08.00-16.00 / Fri: 08.00-13.00

De Ambassade van België in Abidjan is een bilaterale missie in Ivoorkust en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Ivoorkust.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Abidjan staat onder leiding van Mr Hugues Chantry - Ambassadeur van België in Ivoorkust en is bereikbaar per telefoon (+225) 22 483 360 of email abidjan@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Abidjan vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Ivoorkust

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Abidjan? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Ivoorkust om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Ivoorkust op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Abidjan - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Abidjan of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Ivoorkust en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Ivoorkust of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Abidjan verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Ivoorkust die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Ivoorkust wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Abidjan uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Abidjan via telefoon (+225) 22 483 360 of per email abidjan@diplobel.fed.be