België Flag

De Belgische Ambassade in Havana

Cuba Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Cuba. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Havana. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Cuba. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Cuba.

Adres:

De Belgische Ambassade in Cuba
Belgian Embassy in Havana, Cuba Calle 8 no 309/3ra y 5ta Ave. Miramar Playa Havana Cuba

Telefoonnummer:

(+53) (7) 204.24.10 (+53) (7) 204.25.61

Faxnummer:

(+53) (7) 204.48.06

Email:

Havana@diplobel.org ambelhav@ceniai.inf.cu

Website:

www.diplomatie.be/havana

Ambassadeur:

Openingstijden:

De Ambassade van België in Havana is een bilaterale missie in Cuba en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Cuba.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Havana staat onder leiding van - Ambassadeur van België in Cuba en is bereikbaar per telefoon (+53) (7) 204.24.10 (+53) (7) 204.25.61 of email Havana@diplobel.org ambelhav@ceniai.inf.cu

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Havana vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Cuba

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Havana? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Cuba om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Cuba op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Havana - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Havana of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Cuba en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Cuba of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Havana verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Cuba die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Cuba wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Havana uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Havana via telefoon (+53) (7) 204.24.10 (+53) (7) 204.25.61 of per email Havana@diplobel.org ambelhav@ceniai.inf.cu