België Flag

De Belgische Ambassade in Abu Dhabi

de Verenigde Arabische Emiraten Flag

Belgische Diplomatieke Missie in de Verenigde Arabische Emiraten. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Abu Dhabi. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in de Verenigde Arabische Emiraten. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in de Verenigde Arabische Emiraten.

Adres:

De Belgische Ambassade in de Verenigde Arabische Emiraten
Belgian Embassy in Abu Dhabi, the United Arab Emirates Al Masaood Tower (6th floor) Hamdan Street P. O. Box 3686 Abu Dhabi United Arab Emirates

Telefoonnummer:

(+971) (2) 631.9449

Faxnummer:

(+971) (2) 631.9353

Email:

abudhabi@diplobel.fed.be

Website:

www.diplomatie.be/abudhabi/

Ambassadeur:

Anick Van Calster

Openingstijden:

De Ambassade van België in Abu Dhabi is een bilaterale missie in de Verenigde Arabische Emiraten en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in de Verenigde Arabische Emiraten.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Abu Dhabi staat onder leiding van Anick Van Calster - Ambassadeur van België in de Verenigde Arabische Emiraten en is bereikbaar per telefoon (+971) (2) 631.9449 of email abudhabi@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Abu Dhabi vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in de Verenigde Arabische Emiraten

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Abu Dhabi? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in de Verenigde Arabische Emiraten om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in de Verenigde Arabische Emiraten op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Abu Dhabi - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Abu Dhabi of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor de Verenigde Arabische Emiraten en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor de Verenigde Arabische Emiraten of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Abu Dhabi verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in de Verenigde Arabische Emiraten die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in de Verenigde Arabische Emiraten wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Abu Dhabi uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Abu Dhabi via telefoon (+971) (2) 631.9449 of per email abudhabi@diplobel.fed.be