België Flag

De Belgische Ambassade in Quito

Ecuador Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Ecuador. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Quito. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Ecuador. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Ecuador.

Adres:

De Belgische Ambassade in Ecuador
Belgian Embassy in Quito, Ecuador Mansion Blanca - Torre Paris - Piso 10 Av. Republica de El Salvador 1082 y Naciones Unid. Apartado Postal 17-21-532 Quito Ecuador

Telefoonnummer:

(+593) (2) 227.61.45 (+593) (2) 246.43.30

Faxnummer:

(+593) (2) 227.03.40

Email:

quito@diplobel.org ambelqui@ecnet.ec

Website:

www.diplomatie.be/quito

Ambassadeur:

Beatrix van Hemeldonck

Openingstijden:

09.00-12.00 (Mon and Wed also: 14.30-17.00)

De Ambassade van België in Quito is een bilaterale missie in Ecuador en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Ecuador.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Quito staat onder leiding van Beatrix van Hemeldonck - Ambassadeur van België in Ecuador en is bereikbaar per telefoon (+593) (2) 227.61.45 (+593) (2) 246.43.30 of email quito@diplobel.org ambelqui@ecnet.ec

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Quito vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Ecuador

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Quito? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Ecuador om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Ecuador op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Quito - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Quito of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Ecuador en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Ecuador of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Quito verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Ecuador die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Ecuador wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Quito uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Quito via telefoon (+593) (2) 227.61.45 (+593) (2) 246.43.30 of per email quito@diplobel.org ambelqui@ecnet.ec