BelgiŽ Flag

De Belgische Ambassade in Addis Abeba

EthiopiŽ Flag

Belgische Diplomatieke Missie in EthiopiŽ. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Addis Abeba. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in EthiopiŽ. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van BelgiŽ in EthiopiŽ.

Adres:

De Belgische Ambassade in EthiopiŽ
Belgian Embassy in Addis Ababa, Ethiopia Comoros Street Yeka Kifle-Ketema Kebele 08 P.O. Box 1239 Addis Ababa Ethiopia

Telefoonnummer:

(+251) 11 662 34 20 (+251) 11 661 18 13

Faxnummer:

(+251) 11 661 36 46

Email:

addisababa@diplobel.fed.be

Website:

www.diplomatie.be/addisababa

Ambassadeur:

Hugues Chantry

Openingstijden:

De Ambassade van BelgiŽ in Addis Abeba is een bilaterale missie in EthiopiŽ en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in EthiopiŽ.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Addis Abeba staat onder leiding van Hugues Chantry - Ambassadeur van BelgiŽ in EthiopiŽ en is bereikbaar per telefoon (+251) 11 662 34 20 (+251) 11 661 18 13 of email addisababa@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiŽle website van de Ambassade van BelgiŽ in Addis Abeba vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in EthiopiŽ

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Addis Abeba? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in EthiopiŽ om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van BelgiŽ in EthiopiŽ op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Addis Abeba - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Addis Abeba of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor EthiopiŽ en BelgiŽ - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar BelgiŽ. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in BelgiŽ.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor EthiopiŽ of BelgiŽ kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van BelgiŽ in Addis Abeba verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in EthiopiŽ die van plan zijn om BelgiŽ te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in EthiopiŽ wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Addis Abeba uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Addis Abeba via telefoon (+251) 11 662 34 20 (+251) 11 661 18 13 of per email addisababa@diplobel.fed.be