België Flag

De Belgische Ambassade in Boedapest

Hongarije Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Hongarije. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Boedapest. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Hongarije. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Hongarije.

Adres:

De Belgische Ambassade in Hongarije
Belgian Embassy in Budapest, Hungary - Toldy Ferenc u.13 - 1015 Budapest - Hungary

Telefoonnummer:

(+36) 1 457 99 60

Faxnummer:

(+36) 1 375 15 66

Email:

Budapest@diplobel.fed.be

Website:

hungary.diplomatie.belgium.be

Ambassadeur:

Marie-France Andre

Openingstijden:

De Ambassade van België in Boedapest is een bilaterale missie in Hongarije en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Hongarije.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Boedapest staat onder leiding van Marie-France Andre - Ambassadeur van België in Hongarije en is bereikbaar per telefoon (+36) 1 457 99 60 of email Budapest@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Boedapest vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Hongarije

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Boedapest? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Hongarije om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Hongarije op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Boedapest - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Boedapest of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Hongarije en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Hongarije of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Boedapest verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Hongarije die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Hongarije wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Boedapest uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Boedapest via telefoon (+36) 1 457 99 60 of per email Budapest@diplobel.fed.be