België Flag

De Belgische Ambassade in Jakarta

Indonesië Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Indonesië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Jakarta. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Indonesië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Indonesië.

Adres:

De Belgische Ambassade in Indonesië
Belgian Embassy in Jakarta, Indonesia - Deutsche Bank Building (16th floor) - Jalan Imam Bonjol 80 - 10310 Jakarta Pusat - Indonesia

Telefoonnummer:

(+62) (21) 316.20.30

Faxnummer:

(+62) (21) 316.20.35

Email:

jakarta@diplobel.fed.be

Website:

www.diplomatie.be/jakarta

Ambassadeur:

Mr Patrick Hermann

Openingstijden:

De Ambassade van België in Jakarta is een bilaterale missie in Indonesië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Indonesië.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Jakarta staat onder leiding van Mr Patrick Hermann - Ambassadeur van België in Indonesië en is bereikbaar per telefoon (+62) (21) 316.20.30 of email jakarta@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Jakarta vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Indonesië

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Jakarta? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Indonesië om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Indonesië op een rijtje gezet: Medan en Surabaya

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Jakarta - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Jakarta of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Indonesië en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Indonesië of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Jakarta verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Indonesië die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Indonesië wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Jakarta uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Jakarta via telefoon (+62) (21) 316.20.30 of per email jakarta@diplobel.fed.be