BelgiŽ Flag

De Belgische Ambassade in Teheran

Iran Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Iran. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Teheran. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Iran. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van BelgiŽ in Iran.

Adres:

De Belgische Ambassade in Iran
Belgian Embassy in Tehran, Iran Elahieh - 82-157, Shahid Fayyazi Avenue (ex-Fereshteh) 196493-5451 Teheran P.O. Box 11365 Tehran Iran

Telefoonnummer:

(+98) (21) 22 04 16 17 (+98) (21) 22 04 00 73

Faxnummer:

(+98) (21) 22 04 46 08

Email:

tehran@diplobel.fed.be visa.teheran@diplobel.fed.be

Website:

www.diplomatie.be/tehran

Ambassadeur:

Francois del Marmol

Openingstijden:

De Ambassade van BelgiŽ in Teheran is een bilaterale missie in Iran en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Iran.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Teheran staat onder leiding van Francois del Marmol - Ambassadeur van BelgiŽ in Iran en is bereikbaar per telefoon (+98) (21) 22 04 16 17 (+98) (21) 22 04 00 73 of email tehran@diplobel.fed.be visa.teheran@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiŽle website van de Ambassade van BelgiŽ in Teheran vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Iran

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Teheran? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Iran om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van BelgiŽ in Iran op een rijtje gezet: (Er zijn helaas geen consulaten gevestigd in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Teheran - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Teheran of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Iran en BelgiŽ - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar BelgiŽ. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in BelgiŽ.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Iran of BelgiŽ kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van BelgiŽ in Teheran verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Iran die van plan zijn om BelgiŽ te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Iran wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Teheran uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Teheran via telefoon (+98) (21) 22 04 16 17 (+98) (21) 22 04 00 73 of per email tehran@diplobel.fed.be visa.teheran@diplobel.fed.be